Trauma Zelftesten

Hieronder vind je een aantal zelftesten waarmee je kunt ‘screenen’ of en wat voor soort trauma je hebt.

Let op, dit zijn geen diagnoses maar kunnen een idee geven. Zeker complexere vormen van trauma’s zijn vaak lastig vast te stellen en vragen een hierin getrainde professional. Soms kan het lange tijd duren voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Toch kunnen deze testen een ander perspectief geven op een, in het verleden uitgevoerde, diagnose.

Wees waakzaam, het doen van deze testen kunnen trauma’s triggeren en je doet ze op eigen risico. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden.

Meer informatie over CPTSS en Dissociatieve Stoornissen vind je hier.


Het belang van diagnostiek

Soms is het raadzaam een diagnose te laten stellen. Het belang hiervan is dat het invloed heeft op welke behandeling voor jou geschikt is. Een dissociatieve stoornis vraagt een andere behandelstrategie dan (complexe) PTSS. Het mag hiernaast ook uitgesloten worden of dat er geen andere problematiek speelt.

Een goede diagnose maakt het mogelijk dat je de juiste behandeling krijgt voor jouw klachten. Zo voorkom je dat je onnodig lang in behandeling bent of dat de behandeling het juist erger maakt in plaats van beter. 

Waar kun je een diagnose laten uitvoeren?

Je huisarts kan je hierover verder informeren en zorgen voor een verwijzing. Eventueel kun je de uitslag van de screening gebruiken als informatiebron voor de eventuele verwijzing.

Met onderstaande organisaties heb ik ervaring maar er zijn veel meer partijen die dit kunnen.


Aanmelden of contact opnemen

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de wachtlijst.

Aanmelden en Wachttijden

Vanwege de grote drukte ben ik telefonisch niet goed bereikbaar. Graag voor vragen gebruik maken van het contactformulier hieronder.

     

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

     

    Deze informatie wordt via een beveiligde omgeving verzonden.