Covid-19 – Corona maatregelen

In verband met de toenemende besmettingen van het Covid-19-virus (Corona) som ik hierbij, wellicht ten overvloede, de aangescherpte maatregelen op die ik ook in onze contacten binnen de praktijk zal moeten hanteren. Ik heb hier als therapeut geen keuze in omdat ook ik mij aan de wet moet houden.

Vanuit de geschillencommissie Alternatief Therapeuten (GAT) is duidelijk geworden de dat praktijken waarin de 1.5 meter afstand kan worden gegarandeerd (en waar duidelijk geen sprake is van fysiek contact) geopend mogen zijn van de overheid

De richtlijnen die voor de komende periode gelden zijn: 

  • Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts.
  • Neem bij klachten direct contact met mij op zodra je weet dat je door klachten niet kan komen.
  • Bij bovengenoemde klachten kunnen we de afspraak wijzigen in een beeldbelafspraak of telefonisch contact. 
  • We houden 1,5 meter afstand en we geven elkaar geen hand (geen lichamelijk contact).
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog.
  • Hoesten en niezen kan je natuurlijk ook overkomen zonder dat je verkouden bent (stof, zonlicht, hooikoorts etc.). Gebruik dan papieren zakdoekjes als je hoest of niest en gooi deze direct weg in de prullenbak in de keuken. Tissues zijn aanwezig.
  • Bij binnenkomst handen desinfecteren, desinfectiemiddelen zijn aanwezig.
  • Wanneer je notities/aantekeningen wilt maken tijdens ons gesprek neem dan je eigen pen en papier/schrift mee. 

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat ik klachten zal krijgen. Wanneer dit het geval is zal ik je hierover berichten en met het voorstel komen om onze afspraak te wijzigen in een beeldbelafspraak of telefonisch contact. Ook zal ik mij dan z.s.m. laten testen. Bij een negatieve uitslag (geen Corona) zal ons volgende afspraak weer face to face plaatsvinden. Ben jij getest en is gebleken dat je geen Corona hebt, dan ben je ook van harte welkom en blijven we ons houden aan bovenstaande richtlijnen. 

Lees hier ook over de Nederlandse maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Ik hoop op je medewerking!