top-menu

Jerome Stoel

Jerome Stoel (1967) geeft mindfulness trainingen, coaching en therapie voor mensen die innerlijke rust en geluk willen bereiken. Hij werkt sinds 2003 zelfstandig als trainer, coach en therapeut, zowel met groepen als met individuen. Hij heeft de eerste 10 jaar gewerkt als NLP trainer en werkt sinds 2013 als Mindfulness MBSR trainer. Hiernaast begeleidt hij vipassana stilte retraites.

Ik heb een praktijk voor persoonlijke coaching, somatic experiencing, neurofeedback-therapie en voedings-interventies. Vanuit deze praktijk werk ik met uiteenlopende vraagstukken zoals depressie, trauma/angst, burnout, concentratie-problemen, etc.

Het is altijd mijn visie geweest dat problemen op te lossen zijn door ze vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Lichaam en geest zijn aan elkaar verbonden. Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit de geest en vise versa. Daarom werk ik met drie disciplines. Coaching en somatic experiencing voor vraagstukken op het mentaal-emotioneel-lichamelijke vlak, neurofeedback voor het neurofysiologische vlak en bio communicatie therapie voor het biochemische vlak.

Ik geloof dat je pas tot volledige ontplooiing zult komen wanneer je je veilig en geborgen voelt, en dat veiligheid voorkomt uit mildheid, overzicht en transparantie. Ik geloof daarnaast dat ontplooiing ook (enthousiaste) inspanning vraagt. Je kunt daarom een milde benadering van mij verwachten met een duidelijk kader, waarbinnen ik jouw inzet verwacht om je optimaal te ontwikkelen. In verbinding met jou voel ik me gedurende het proces soms net zo kwetsbaar als jijzelf. In plaats van dit te onderdrukken, gebruik ik dit juist als ondersteuning voor het proces. Dit creëert een mens-mens contact waarbinnen je jezelf kunt zijn en kunt groeien.

Opleidingen en ervaring

  • Mindfulness MBSR trainer – In de periode van 2013 – 2017 heb ik de volledige mindfulness MBSR / MBCT trainersopleiding doorlopen bij het Centrum voor Mindfulness. Dit geeft mij een categorie 1 lidmaatschap bij de beroepsvereniging VMBN waardoor mijn trainingen worden vergoed door verzekeraars lees meer over vergoedingen.
  • Somatic Experiencing practitioner – Ik volg deze 3-jarige opleiding in lichaamsgerichte traumabehandeling bij Somatic Experiencing Nederland sinds 2016. Ik gebruik het sindsdien toe in mijn coach-praktijk voor mensen die te maken hebben gehad met psychologisch, emotioneel of lichamelijk misbruik.
  • Gecertificeerd Neurofeedback therapeut – Neurofeedback traint de hersenen om beter te functioneren waardoor klachten en symptomen verminderen en soms zelfs verdwijnen. Deze opleiding heb ik bij Neurotherapie Centrum Hilversum gevolgd van 2008 – 2010. Sinds het afronden van de opleiding pas ik het toe in mijn praktijk. Ik heb de eerste twee jaar in opdracht van UWV ziektewet gewerkt. De mensen die ik zag waren mensen in de met ernstige mentaal/emotionele problemen, zoals burn out, trauma, depressie, angst, etc. Toen UWV zijn budgetten veranderde en dit soort interventies schrapte ben ik met dezelfde doelgroepen blijven werken in mijn praktijk.
  • Internationaal gecertificeerd NLP trainer – NLP is een methode die leidt tot inzicht en verandering met meer persoonlijke effectiviteit, flexibele communicatie en veranderingen in denken en doen. In Nederland heb ik de opleiding bij Linn, bij Arcturus in België en in Engeland bij Performance Partnership. Na mijn certificering ben ik van 2003 – 2013 eigenaar geweest van Mindfactory, een instituut in NLP opleidingen. Hierin leidde ik gemiddeld 6 groepen per jaar op tot NLP practitioner, master practitioner en postmaster practitioner.
  • Transpersoonlijk coach en counseler – Deze tweejarig opleiding heb ik van in België gevolgd bij Arcturus. Hierna heb ik twee jaar geassisteerd en daarna nog een kopjaar gevolgd. Dit is een zeer brede verdiepingsopleiding postmaster NLP waarin ontwikkelingspsychologie, Spiral Dynamics en NLP centraal staan.
  • PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie) – PNEI is de medische wetenschap die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen o.a. brein, zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonen. Ik heb deze opleiding gevolgd in 2011 bij Cell Care en pas deze kennis toe in mijn praktijk, voornamelijk in combinatie met neurofeedback therapie.
  • En vak-trainingen en workshops op gebied van: Bio-feedback (hartcoherentie), Systemisch werk (familie-opstellingen) als onderdeel van de TCC opleiding, EMDR, Transactionele analyse, Hypnotherapie, Medische basiskennis, Quantum Psychologie, Tantra, Emotioneel Lichaamswerk, etc.

Als je graag meer wilt lezen over mijn professionele kennis en ervaring en referenties, breng dan een bezoek aan mijn Linkedin profiel.

Mijn eigen ontwikkeling

Het is mijn overtuiging wijsheid en liefde voortkomen uit kennis én doorleefde ervaring. Daarom blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling door studie, het volgen van retraites, trainingen en coaching/therapie. Daarnaast neem ik deel aan intervisie en supervisie-bijeenkomsten.

Boeddhistische meditatie beoefening

Ik beoefen dagelijks mindfulness en vipassana-meditatie. Ook neem in jaarlijks deel aan retraites van 10-60 dagen in Europa en Zuidoost-Azië. Mijn laatste lange retraite van 60 dagen volgde ik in Birma. Mijn volgende 60-daagse retraite stond gepland voor de winter van 2017/2018, alleen is deze privé-omstandigheden niet doorgegaan. De planning is nu om in de winter van 2018/2019, drie maanden te besteden aan retraites in Nepal en Birma. Dit betekent dat ik vanaf november 2018 t/m februari 2019 niet beschikbaar ben.

Je kunt hier mijn verslag lezen van mijn eerste retraite van 60 dagen, of hieronder een interview over de retraite bekijken.

Contactformulier

Heb je een vraag of opmerking, of wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 

Nog geen reacties

Geef een reactie

Scroll Up