top-menu

Jerome Stoel

Jerome Stoel (1967) heeft een praktijk in lichaamsgerichte trauma therapie, voor mensen die willen helen van trauma en daarmee innerlijke rust en vrede willen bereiken. Hij werkt sinds 2003 zelfstandig als trainer en therapeut, zowel met groepen als met individuen. Hij heeft vanaf 2003, 10 jaar gewerkt als NLP trainer en werkt sinds 2013 als Mindfulness MBSR trainer. Hiernaast begeleidt hij vipassana stilte retraites.

Ik werk als Somatic Experiencing Practitioner, Neurofeedback Therapeut, Mindfulness MBSR Trainer en NLP Therapeut. Vanuit mijn praktijk werk ik met vraagstukken die te maken hebben met traumatische gebeurtenissen (Shock trauma, PTSS, cPTSS en hechtingsproblemen en dissociatieve stoornissen).

Het is altijd mijn visie geweest dat trauma is op te lossen zijn door ze vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Lichaam en geest zijn aan elkaar verbonden. Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit de geest en vise versa. Daarom werk ik met meerdere disciplines; Somatic Experiencing, Mindfulness, Neurofeedback, NLP en PNEI.

Ik geloof dat heling pas plaatsvindt wanneer je je veilig en geborgen voelt, en dat veiligheid voorkomt uit mildheid, overzicht en transparantie. Ik geloof daarnaast ook dat heling ook inspanning en commitment vraagt. Je kunt daarom een milde benadering van mij verwachten met een duidelijk kader, waarbinnen ik jouw inzet verwacht om je optimaal te ontwikkelen. In verbinding met jou voel ik me gedurende het proces soms net zo kwetsbaar als jijzelf. In plaats van dit te onderdrukken, gebruik ik dit juist als ondersteuning voor het proces. Dit creëert een mens-mens contact waarbinnen je jezelf kunt zijn en kunt groeien.

Opleidingen en ervaring

  • Gecertificeerd Somatic Experiencing Practitioner – Deze 3-jarige opleiding in lichaamsgerichte traumabehandeling heb ik gevolgd bij Somatic Experiencing Nederland (tegenwoordig BodyMind Opleidingen) van 2016 – 2019.
  • HBO Psychosociale Basiskennis CPION – Deze wettelijk verplichte opleiding maken het mogelijk dat mijn sessies (deels) vergoed worden via het aanvullende pakket van de meeste ziektekostenverzekeraars.
  • Gecertificeerd Mindfulness MBSR trainer (cat. 1) – In de periode van 2013 – 2017 heb ik de volledige mindfulness MBSR / MBCT trainersopleiding doorlopen bij het Centrum voor Mindfulness. Dit geeft mij een categorie 1 lidmaatschap bij de beroepsvereniging VMBN waardoor mijn trainingen worden vergoed door verzekeraars lees meer over vergoedingen.
  • Gecertificeerd Neurofeedback therapeut – Neurofeedback traint de hersenen om beter te functioneren waardoor klachten en symptomen verminderen en soms zelfs verdwijnen. Deze opleiding heb ik bij Neurotherapie Centrum Hilversum gevolgd van 2008 – 2010. Sinds het afronden van de opleiding pas ik het toe in mijn praktijk. Ik heb de eerste twee jaar in opdracht van UWV ziektewet gewerkt. De mensen die ik zag waren mensen in de met ernstige mentaal/emotionele problemen, zoals burn out, trauma, depressie, angst, etc. Toen UWV zijn budgetten veranderde en dit soort interventies schrapte ben ik met dezelfde doelgroepen blijven werken in mijn praktijk.
  • Internationaal gecertificeerd NLP trainer – NLP is een methode die leidt tot inzicht en verandering met meer persoonlijke effectiviteit, flexibele communicatie en veranderingen in denken en doen. In Nederland heb ik de opleiding bij Linn, bij Arcturus in België en in Engeland bij Performance Partnership. Na mijn certificering ben ik van 2003 – 2013 eigenaar geweest van Mindfactory, een instituut in NLP opleidingen. Hierin leidde ik gemiddeld 6 groepen per jaar op tot NLP practitioner, master practitioner en postmaster practitioner.
  • Transpersoonlijk Coach en Counseler – Deze tweejarig opleiding heb ik in België gevolgd bij Arcturus. Hierna heb ik twee jaar geassisteerd en daarna nog een kopjaar gevolgd. Dit is een zeer brede verdiepingsopleiding postmaster NLP waarin ontwikkelingspsychologie, Spiral Dynamics en NLP centraal staan.
  • PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie) – PNEI is de medische wetenschap die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen o.a. brein, zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonen. Ik heb deze opleiding gevolgd in 2011 bij Cell Care en pas deze kennis toe in mijn praktijk, voornamelijk in combinatie met neurofeedback therapie.
  • En vak-trainingen en workshops op gebied van: Bio-feedback (hartcoherentie), Systemisch werk (familie-opstellingen) als onderdeel van de TCC opleiding, EMDR, Transactionele analyse, Hypnotherapie, Medische basiskennis, Quantum Psychologie, Emotioneel Lichaamswerk, etc.

Als je graag meer wilt lezen over mijn professionele kennis en ervaring en referenties, breng dan een bezoek aan mijn Linkedin profiel.

Mijn eigen ontwikkeling

Het is mijn overtuiging wijsheid en liefde voortkomen uit kennis én doorleefde ervaring. Daarom blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling door studie, het volgen van retraites, trainingen en coaching/therapie. Daarnaast neem ik deel aan intervisie en supervisie-bijeenkomsten.

Boeddhistische meditatie beoefening

Ik beoefen dagelijks mindfulness en vipassana-meditatie. Ook neem in jaarlijks deel aan retraites van 10-60 dagen in Europa en Zuidoost-Azië. Mijn laatste lange retraite van 60 dagen volgde ik in Birma. Je kunt hier mijn verslag lezen van mijn eerste retraite van 60 dagen, of hieronder een interview over de retraite bekijken.

Contactformulier

Via onderstaande knop kun je online een afspraak plannen voor een intake / kennismakingsgesprek.

Online afspraak plannen

Voor meer informatie, bel met 0341 239 018 of neem contact op via onderstaand formulier.

Ik wil gebeld worden janee

 

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Reacties zijn gesloten.