Lichaamsgerichte Traumatherapie

Lichaamsgerichte Traumatherapie in Ermelo helpt je de grip op je eigen leven terug te krijgen. Je krijgt begeleiding bij het herstellen van de gevolgen van een traumatische gebeurtenis of traumatische periode, bijvoorbeeld in je jeugd of in een relatie. Je leert je eigen gedachten en emoties onder controle te krijgen, of je leert te onderscheiden wat van jou is en wat van anderen afkomstig is wanneer er iets speelt in je omgeving dat impact heeft op je gevoelsleven of op je functioneren. Deze situatie kun je verbeteren met behulp van een trauma therapie. We creëren we overzicht en heling door hiermee aan de slag te gaan, en werken we vanuit die basis naar een nieuw hoofdstuk van je leven toe.


Wanneer is trauma therapie nuttig?

Trauma therapie kan in zeer uiteenlopende situaties een oplossing vormen. Denk bijvoorbeeld aan problemen binnen intieme relaties, emotionele problemen uit het verleden, verliesverwerking, conflicten op het werk of in relaties, of stressklachten zonder duidelijke aanleiding.  We kijken tijdens de therapie zowel naar oorzaken als naar oplossingen. We gaan dus in op dieperliggende trauma’s en emoties, en het helen daarvan, maar ontwikkelen ook vaardigheden die een uitweg uit de situatie kunnen bieden. Dat kunnen de meest uiteenlopende dingen zijn: kalm blijven in uitdagende situaties, voor jezelf opkomen in conflicten, je eigen behoeftes en grenzen duidelijk stellen, een helder beeld van de toekomst creëren of zelfstandig maar liefdevol in relaties staan.


Je kunt met de volgende traumagerelateerde thema’s bij mij terecht:

Natuurlijk kun je altijd contact met me opnemen als je niet zeker weet of je baat zult hebben bij therapie.


Hoe werk ik?

Ik werk voornamelijk met de lichaamsgerichte therapie Somatic Experiencing, op het versterken van mindfulness en het helen en integreren van trauma-delen. Met behulp van ervaringsgerichte oefeningen kom je mentaal weer met beide voeten op de grond te staan en wordt je teruggebracht in je lichaam.

Samengevat werk ik o.a. met de volgende technieken en methodes:

Duur van het traject

Het benodigde aantal sessies is afhankelijk van de vragen die je hebt, maar voor redelijk eenvoudige thema’s zijn doorgaans tussen de 6 en de 10 sessies genoeg.

In de behandeling van de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (CPTSS en dissociatieve stoornissen) werk ik met het fasegerichte behandelmodel. Dit vraagt een veel langere tijd en dan gaat de doorlooptijd al snel naar één tot drie jaar behandeling.

De frequentie van sessies kan variëren tussen wekelijks, tot een keer per drie weken. Dit stemmen we per sessie af.


Locatie

Trauma-therapie geef ik in mijn praktijk in Ermelo: Tolweg 2, 3851 SK Ermelo. Klik hier voor de routebeschrijving (alleen op afspraak).


Tarieven en vergoedingen

Mijn therapie sessies worden op dit moment vergoed door de ziektekostenverzekeraars in het aanvullende pakket.

Klik hier voor een overzicht van mijn tarieven.

Voor al mijn diensten gelden de algemene voorwaarden.

Bij verhindering graag minimaal twee werkdagen van tevoren telefonisch afmelden. Bij later of niet afmelden worden de kosten in rekening gebracht.


Aanmelden of contact opnemen

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de wachtlijst.

Aanmelden en Wachttijden

Vanwege de grote drukte ben ik telefonisch niet goed bereikbaar. Graag voor vragen gebruik maken van het contactformulier hieronder.

     

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.