Lichaamsgerichte Traumatherapie

Lichaamsgerichte Traumatherapie in Ermelo helpt je de grip op je eigen leven terug te krijgen. Je krijgt begeleiding bij het herstellen van de gevolgen van trauma door een traumatiserende gebeurtenis of periode in je jeugd, of later in je leven. Je krijgt meer inzicht in hoe het trauma van toen, je leven kleurt nu en kan daar los van komen. Je leert je eigen gedachten en emoties onder controle te krijgen en krijgt dus meer grip op je binnenwereld. Hierdoor leer je beter te onderscheiden wat van jou en wat van anderen is wanneer er iets speelt in je omgeving dat impact heeft op je gevoelsleven of op je functioneren. Hiermee krijgt je meer overzicht en veerkracht van waaruit we kunnen werken aan de verwerking van jouw traumaverleden. Vanuit deze basis kun je naar een nieuw hoofdstuk van je leven toe bewegen.


Wanneer is trauma therapie nuttig?

Trauma’s uit het verleden kunnen zich in je huidige leven in zeer uiteenlopende vormen manifesteren. Denk bijvoorbeeld aan problemen binnen intieme relaties of vriendschappen, sterke emotionele schommelingen zonder duidelijke aanleiding, problemen in het functioneren in je werk, een lichaam en geest die altijd op scherp staat, of juist terugvallen in lethargische of somber gevoelens zonder duidelijke aanleiding.  We kijken tijdens de therapie zowel naar oorzaken als naar oplossingen. We gaan dus in op dieperliggende trauma’s en emoties, en het verwerken daarvan, maar ontwikkelen ook vaardigheden die een uitweg uit de situatie kunnen bieden. Dat kunnen de meest uiteenlopende dingen zijn: kalm blijven in uitdagende situaties, voor jezelf opkomen in conflicten, je eigen behoeftes en grenzen duidelijk stellen, een helder beeld van de toekomst creëren of zelfstandig maar liefdevol in relaties staan.


Je kunt met de volgende traumagerelateerde thema’s bij mij terecht:

Natuurlijk kun je altijd contact met me opnemen als je niet zeker weet of je baat zult hebben bij therapie.


Hoe werk ik?

Ik werk voornamelijk met de lichaamsgerichte therapie Somatic Experiencing, op het versterken van mindfulness en het helen en integreren van trauma-delen. Met behulp van ervaringsgerichte oefeningen kom je weer met beide voeten op de grond te staan en krijg je meer contact met je lichaam.

Samengevat werk ik o.a. met de volgende technieken en methodes:

Duur van het traject

Het benodigde aantal sessies is afhankelijk van de vragen die je hebt, maar voor redelijk behapbare thema’s zijn doorgaans tussen de 6 en de 10 sessies genoeg.

In de behandeling van de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (CPTSS en dissociatieve stoornissen) werk ik met het fasegerichte behandelmodel. Dit vraagt een veel langere tijd en dan gaat de doorlooptijd al snel naar één tot drie jaar.

De frequentie van sessies zit gemiddeld op eens in de drie weken. Dit stemmen we per sessie af.


Locatie

Trauma-therapie geef ik in mijn praktijk in Ermelo: Tolweg 2G, 3851 SK Ermelo. Klik hier voor de routebeschrijving (alleen op afspraak).


Tarieven en vergoedingen

Mijn therapie sessies worden op dit moment vergoed door de ziektekostenverzekeraars in het aanvullende pakket.

Klik hier voor een overzicht van mijn tarieven.

Voor al mijn diensten gelden de algemene voorwaarden.

Bij verhindering graag minimaal twee werkdagen van tevoren telefonisch afmelden. Bij later of niet afmelden worden de kosten in rekening gebracht.


Aanmelden

Traumatherapie vraagt veel van je. Het kan confronterend zijn en grote impact hebben in je leven. Tegelijkertijd is het vaak ook verrijkend, inzichtgevend, opluchtend en gewoon leuk!

Om de kans groot te maken dat de therapie succesvol voor je wordt, heb ik voorwaarden en contra-indicaties geformuleerd. Hiermee krijg je helder of je bij mij aan het goede adres zit.

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Hier zijn ook de voorwaarden en contra-indicaties te lezen.


Contact opnemen

Vanwege de grote drukte ben ik telefonisch niet goed bereikbaar. Graag voor vragen gebruik maken van het contactformulier hieronder.

Wil je jouw email-adres goed controleren? Als dit niet klopt kan ik niet antwoorden.

     

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.