Sinds februari woon ik met veel plezier en dankbaarheid in mijn nieuwe huisje. Een heerlijke plek om te aarden en te rusten. Een ideale plek om mij terug te trekken in stilte. 

Ik heb er een gewoonte van gemaakt om aan het einde van iedere dag een avondronde te lopen van zo’n zeven kilometer in een flink tempo. Een fijne manier om mijn energie te ontladen. 

Gisteravond deed ik dit ook weer, maar door de twee dagen in stilte zonder afleiding en de sessie van vrijdag, was de aandacht sterk. Waar ik normaal geplaagd werd door gedachten die al een eigen leven leidden voordat ik ze in de gaten had, kon ik ze nu al in een pril stadium ‘zien’ ontspringen. Door de aandacht erop te blijven vestiging, kwam ik er al snel achter hoe deze repeterende gedachtestroom, aanhaakte op een dieperliggend gevoel wat hieraan vooraf ging. Dit gevoel is ook geconditioneerd in een ver verleden, maar de gedachtestroom is steeds anders. Deze volgt de actualiteit van het leven. 

Het is net al wanneer je in verschillende jaren het nieuws luistert. De ondertoon is altijd hetzelfde maar de inhoud van het nieuws wisselt steeds. 

Dit zien gaf al een opgetogen gevoel.

Vanochtend werd ik wakker en in mijn slaperigheid probeerde de gedachtestroom mij weer te pakken. Maar vanuit het inzicht van de avond ervoor kon ik direct naar het onderliggende gevoel bewegen. Het was letterlijk fysiek voelbaar, in mijn hoofd ter hoogte van m’n amygdala (geloof het of niet maar hier huist precies het angstcentrum). 

Door er met aandacht bij te blijven kwam er langzaam een ontlading op gang, die de levensenergie weer liet stromen. 
En de energie was weer enorm. Snel trok ik m’n hardloopspullen aan voor mijn zondagochtendrondje. 

Met de bijbehorende spotify playlist ‘electronic running’ begon ik aan mijn 10km. Alleen nu merkte ik dat mijn lichaam veel liever wilde dansen dan hardlopen. Ik weet niet hoe het eruit gezien heeft maar ik hoop dat de enkele passant die dit zag er zelf ook vrolijk van werd. 

En dat alles door bij het onderliggende gevoel te blijven.

Laten we allemaal eens dansend door het leven gaan.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up