Lichaamsgerichte Trauma Therapiegroep

Twee maanden werken aan je herstel 

In zes bijeenkomsten werk je gedurende twee maanden in een kleine groep van maximaal zes deelnemers lichaamsgericht, stap voor stap aan de basis van je herstel. Je leert een aantal basisvaardigheden die nodig zijn voor je herstel.

De vaardigheden die je ontwikkelt hebben te maken met (emotionele) zelfregulatie; je grenzen kennen en respecteren; terugkomen als je in trauma energie of dissociatie terecht komt of zelfs voorkomen dat je erin terecht komt.

Met behulp van o.a. Lichaamsgerichte Traumatherapie met Somatic Experiencing en polyvagaal theorie, leggen we de fundamenten om een helingsproces in gang te zetten of een impuls te geven. Wanneer dit gebeurt in een veilige omgeving met gelijkgestemden zijn de voorwaarden aanwezig om dit proces te initiëren.

Het werken in een groep heeft als voordeel dat het helingsproces wordt versterkt. Daarnaast kan ik je voldoende individuele aandacht bieden door de beperkte groepsgrootte van maximaal 6 deelnemers. 

Dit traject bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van een dagdeel met twee weken tussenruimte. Vooraf heb je een uitgebreid intakegesprek met mij. Daarnaast werk je tijdens deze periode procesmatig aan het verwerken van wat in de weg zit. Door speciale oefeningen en opdrachten ga je je draagkracht vergroten. Je kunt gaan onderscheiden wat van de ander is en wat van jou is. Je leert je eigen patronen kennen zodat je er vrij van kunt worden. 


Programma 

 1. De focus terug naar jezelf: Je grenzen leren kennen, en je eigen veiligheid en basis terugvinden. Je centrum vinden en hierin verankerd aanwezig kunnen blijven.
 2. Glinsteringen: Vinden en gebruik maken van dingen die kunnen helpen. Vaardigheden aanleren om in contact met je innerlijke kracht te komen en je te verbinden met je omgeving.
 3.  Zelfregulatie: Van overweldigd worden door je ervaringen, naar erbij kunnen blijven.
 4. Terugkomen uit de chaos: Hoe je het lichaam kunt gebruiken om te reguleren als je verdwaald raakt. 
 5. Vechten, vluchten, bevriezen en immobilisatie vóór je laten werken in plaats van tegen je.
 6. Integratie en een nieuwe toekomst vormgeven. 

Voor wie is deze groep?

Dit programma is bedoeld voor mensen die in groepsvorm aan zichzelf kunnen werken. Dit heeft voordelen: Je leert dan van elkaar en je oefent gelijk met je nieuwe vaardigheden in een veilige setting. Dit kan soms spannend zijn maar dat geeft niet, daar lopen heel veel mensen tegenaan.

Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er weinig ruimte is voor het delen van inhoudelijke verhalen. We leren vaardigheden om met onze eigen trauma-energie om te kunnen gaan. Uiteraard zit je met lotgenoten in een groep, dus er is sowieso erkenning en begrip.

Het is ook belangrijk dat je voldoende innerlijke stabiliteit hebt om in een groep aanwezig te kunnen blijven. Als je hierover twijfelt, neem dan contact met mij op via het contactformulier onderaan deze pagina.


Praktische gegevens 

 • Locatie: Tolweg 2 kamer 207
 • Investering: € 600,-. Hierbij inbegrepen is een uitgebreide intake-sessie van 75 minuten en online ondersteuning tussen de blokken in. 
 • Data: Zodra er een groep is gevormd 
 • Tijden: 09.30 – 12.00 op de donderdag. 

Begeleiding

 • Deze therapie groep staat onder leiding van Jerome Stoel. Jerome is opgeleid als Somatic Experiencing Practitioner trauma therapeut en hij volgt ook de verdiepende opleiding tot vroeg kinderlijk trauma specialist bij het Centrum voor Late Effecten Vroegkinderlijk Trauma (CELEVT). 

Maximum aantal deelnemers

 • 6 personen

Kostprijs 2021

 • € 600,- (Zes bijeenkomsten inclusief een intakegesprek van 75 minuten)

Aanmelden

Klik op de knop om je direct aan te melden

 600,00Direct Aanmelden


Meer informatie of een optie nemen?

Je kunt een optieaanvraag doen door een bericht te sturen via het contactformulier hieronder. Ik laat je weten of dit mogelijk is.

Neem voor meer vrijblijvende informatie contact op via onderstaand formulier.

Wil je jouw email-adres goed controleren? Als dit niet klopt kan ik niet antwoorden.

   

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.