Bio Communicatie Therapie

Met Bio Communicatie Therapie werken we aan je gezondheid en mentaal/emotioneel welzijn op fysiologisch niveau.

“Lichaam en geest zijn onderling verbonden” dus wanneer je je lichamelijk vitaal voelt, zal dit invloed hebben op je geest, en vise versa. Veel mentaal-emotionele problemen hebben een fysieke oorzaak. Dit kan komen door een ongezond eetpatroon of een langdurige blootstelling aan omgevingsstress.

Bio Communicatie Therapie heeft zijn oorsprong in de Orthomoleculaire Geneeskunde en de Psycho Neuro Immunologie. Deze wetenschappelijke disciplines bestuderen het menselijk functioneren in zijn geheel en leggen de link tussen bio-chemische processen en psychologische processen. Hierdoor is het mogelijk de kern van een probleem aan te pakken, in plaats van alleen maar de symptomen te bestrijden.

Intakegesprek

In het intakegesprek wordt een uitgebreide anamnese afgenomen om een goed beeld te krijgen van de ontstaansmechanismen van jouw klachten. Hier komt een behandelplan uit voort waarna we een aantal vervolgafspraken plannen, indien gewenst.

Diagnostiek

Om de (fysiologische) oorzaken te kunnen achterhalen, is het verstandig laboratoriumonderzoek te laten doen. Op deze manier worden tal van biochemische processen inzichtelijk gemaakt.

Behandelplan

Je ontvangt een voedingsadvies op maat van me. Daarnaast krijg je  supplementen voorgeschreven die die natuurlijke bouwstenen bevatten om de cellen in je lichaam te laten herstellen.

Coaching & Counselling

Omdat de oorzaken nooit alleen maar fysiologisch van aard zijn wordt de behandeling gecombineerd met coaching, counselling en/of neurofeedback therapie. Hiermee wordt een behandeling aangeboden met een intergraal karakter.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up